2019-11-12 13:06:42• hírek • Bede Emőke

Bútorüzlet épül a buszmegálló helyére

Hamarosan végérvényesen búcsút mondhatunk a Decebal híd lábánál, a Közpénzügyi Hivatal mellett található buszmegállónak, ugyanis a magánterület tulajdonosa nemrégiben új célt talált a teleknek.

A hírt Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere is megerősítette egy kedd délelőtt tartott sajtótájékoztatón. „Már jóváhagyásra került az a zonális városrendezési terv, melynek értelmében egy bútorüzlet fog épülni az adott magánterületen, tehát az ott tapasztalható borzalmas körülmények el fognak tűnni” – mondta a városvezető. Ugyanakkor azt is kifejtette, hogy a Szatmár környéki ingázókat sem fogják cserben hagyni, hiszen az Udvari (Fabricii) úti felüljáró alatt, az önkormányzat területére egy hely- és megyeközi járatok fogadására is alkalmas buszterminált építenek. A polgármester reményei szerint a tervezési és kivitelezési szerződést még a november folyamán alá tudják írni, az e célból kiírt közbeszerzési eljárás ugyanis a végéhez közeledik.



Emellett Kereskényi Gábor azt is elárulta, hogy a novemberben Szatmárnémetibe érkeznek a lengyelországi Solaris közlekedési gépgyár képviselői is, hogy aláírják a hibrid autóbuszok megvásárlásáról szóló szerződést. A Solaris által gyártott autóbuszok egyébként már bemutatkoztak Szatmárnémetiben, 2018 szeptemberében a cég ugyanis tesztelés céljából már a város rendelkezésére bocsátott egy ilyen hibrid hajtású járművet. Akkor az első tesztutat Kereskényi Gábor polgármester, Maskulik Csaba városmenedzser, illetve Ionut Bujor, a Transurban igazgatója tették meg a busszal, ezt követően pedig a szatmáriak is kipróbálhatták azt, ugyanis a tömegközlekedési eszköz egy egész héten át cirkált a város utcáin. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: